گروه پویا دام همگام

شرایط نگهداری و مواد معدنی پودر چربی دامی

پنجشنبه, ۲۱ مهر ۱۴۰۱، ۱۲:۳۶ ب.ظ

نکات مهم در نگهداری پودر چربی

بیشتر قابلیت های پودر چربی دامی در مواد معدنی موجود در آن خلاصه می شود. مواد معدنی هم برای آن که کارایی و کیفیت خود را حفظ کنند باید در شرایط مناسب نگه داری شوند. برخی از مهم ترین مواد معدنی و افزودنی های پودر چربی دامی در این قسمت آورده شده اند.

تمامی موجودات زنده برای رشد و تولید مثل به سطوح مشخصی از مواد معدنی نیاز دارند تا کنون ضرورت ۲۹ ماده معدنی برای خوراک دام و طیور اثبات شده است. فسفر، منیزیم، مس، روی، کلر، کلسـیم ، پتاسیم و سـدیم از مهم ترین مواد معدنی هستند. برخی از مواد معدنی در خوراک های طبیعی به اندازه کافی وجود ندارند و باید به صورت مکمل های صنعتی به خوراک دام ها اضافه شوند.

پودر استخوان
این افزودنی پودر چربی دامی از پختن در شرایط تحت فشار سپس خشکاندن و آسیاب کردن استخوان ها به دست مى‌ آید و بیشتر به عنوان مکمل کلسیم و فسفر استفاده مى‌ شود. پودر استخوان، به ترتیب دارای 27 و 15 درصد کلسیم و فسفر است.

پودر صدف
پودر صدف یکى از فراورده هاى حاصل از موجودات دریایى و منبع بسیار خوب کلسیم است. پودر صدف براى دام هاى گوشتى و شیرده بسیار مفید است. مقدار کلسیم پوسته صدف 40 درصد است.

سنگ آهک
سنگ آهک دارای 36 تا 39 درصد کلسیم است، میزان فلوئور آن باید کم باشد. سنگ آهک را به صورت پودر در می آورند و به خوراک دام ها اضافه می کنند. بهترین راه برای اضافه کردن این ماده به خوراک دام ها این است که آن را به پودر چربی دامی اضافه کنید.

نمک
نمک منبع تأمین سدیم و کلر است. وجود کمی نمک در پودر چربی دامی ضروری است ولی مقدار نمک در جیرە نباید از حد معینی بیشتر باشد. در صورت استفاده از پودر ماهی که حاوی مقدار زیادی نمک باشد، افزودن نمک طعام به جیره ضرورت ندارد.

جوش شیرین 
در جیره ها برای حفظ تعادل آنیون و کاتیون و به منظور تأمین سدیم می توان از بیکربنات سدیم استفاده کرد. مقدار سدیم آن 29 درصد است. همچنین در جیره گاوهای شیری به عنوان بافر استفاده می شود. این ماده در پودر چربی دامی به خوبی نیازهای سدیمی دام را برآورده می سازد. برخی از تولیدکنندگان از افزودن این ماده به پودر چربی دامی خودداری می کنند.

اکسید منیزیم 
این مورد در پودر چربی دامی از فراوری و خالص سازی کربنات منیزیم معدنی به دست می آید و افزودن آن به جیره باعث بهبود کیفیت محصولات می شود. همچنین استفاده از آن در جیره گاوهای شیری تاثیر زیادی در حفظ PH مناسب شکمبه دارد و سبب بهبود شرایط رشد و تکثیر میکروارگانیسم های مفید دستگاه گوارش و افزایش پروتئین میکروبی می شود. پروتئین میکروبی پروتئینی با کیفیت بسیار بالا برای دام است که به مقدار بالایی در روده کوچک قابل هضم است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱/۰۷/۲۱
پویا همگام

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی