آنزیم ها و قیمت خوراک دام و طیور
یکی از اصلی ترین افزودنی های خوراک دام و طیور آنزیم ها هستند که ساختار پروتئینی دارند و نقش کاتالیزور را در بدن ایفا می کنند. در حقیقت آنزیم ها واکنش های متابولیک را تسهیل می کنند بدون این که خودشان دستخوش تغییر شوند. آنزیم ها در تمام مسیرهای آنابولیک، کاتابولیک، هضم و متابولیسم بدن نقش دارند. آنزیم های موجود در خوراک دام و طیور در دمای بالای 80 درجه پس از مدت کوتاهی بی اثر می شوند. بسیاری از آنزیم های مورد استفاده در صنایع غذایی از میکروارگانیسم ها مشتق شده اند. میکروارگانیسم هایی که در جهت تولید آنزیم ها استفاده می شوند شامل باکتری ها(باسیلوس سوبتیلیس، باسیلوس لنتوس، باسیلوس آمیلولیکوئی، فاسیئنس و باسیلوس استیروترموفیلوس)، قارچ ها (تریکودرمالونگی براچیاتوم، آسپرژیلوس اوربزا و آسپرژیلوس نیجر) و مخمرها ( ساکارومایسس سرویسیه) هستند.
در خوراک دام برخی ترکیبات وجود دارند که بدن حیوان بدون کمک آنزیم های اگزوژنوس کاملا قادر به هضم آن ها نیست. از جمله مهم ترین این ترکیبات می توان به سلولز، پنتوزان ها (آرابینوزایلان ها و زایلان ها)، بتاگلوکان ها، موادپکتیکی، مانان ها، آرابینان ها و گالاکتان ها، زایلوگلوکان ها اشاره کرد. با توجه به تمام این تفاسیر افزودن آنزیم ها به خوراک دام و طیور برای افزایش کیفیت و کارایی آن الزامی است. فراوری و تهیه آنزیم ها هزینه زیادی روی دست تولید کنندگان می گذارد. در نتیجه آنزیم ها نقش اساسی در تعیین قیمت خوراک دام دارند.